Magyarországi lakosok számára

Quarelin: A fejfájás- és migrénspecialista

Világszerte az emberek 11%-a küzd migrénnel, míg 40%-nak tenziós típusú fejfájása van (TTH)1. Egy tavalyi hazai kutatásban2 a válaszadók 90%-a az azt megelőző 12 hónapban is küzdött valamilyen fájdalommal, elsősorban fejfájással (61%) és migrénnel (15%). A migrén visszatérő, lüktető, nagyfokú fájdalom, amely általában a fej egyik oldalát érinti. Akinek volt már migrénje, tudja, hogy egy ilyen fokú, bénító fájdalmat azonnal csillapítani kell.

A Quarelin a fejfájás és migrén specialistája. A közel 50 éves múltra visszatekintő, 3 komponensű, hazai fejlesztésű gyógyszer egyedülálló Magyarországon, mely 2021. márciusa óta, 14 év után, újra vény nélkül kapható.

A Quarelin 3 hatóanyagának együttes erejével szűnteti meg a fejfájást, és a migrén-roham korai szakaszában alkalmazva segíthet megakadályozni a roham kialakulását, vagy csökkentheti annak erősségét.

  1. Metamizol-nátriumot (fájdalomcsillapító)
  2. drotaverin-hidrokloridot (görcsoldó)
  3. és koffeint tartalmaz (hatásfokozó)

A metamizol-nátrium, erős fájdalom- és lázcsillapító, jól bevált hatóanyag, mely közel 100 éves múltra tekint vissza.

A drotaverin-hidroklorid a simaizom görcs oldásán keresztül járul hozzá a fájdalomcsillapításhoz.

A koffein élénkítő, stimuláló hatású. A koffein fiziológiai hatásai azonban lényegesen sokoldalúbbak és összetettebbek, mint gondolnánk. Ez a vegyület hat a központi idegrendszerre és fokozza a fájdalomcsillapítók hatását.3